Balklänning

Idag började jag morgonen med att träffa Jessica och drapera hennes överdel i spets. Nu sitter jag med skisser inför dejten nr 2 idag med min bal-tjej. Även hon vill ha vitt och spets och det gillas!


Drapering

Jag har aldrig arbetat med spets som jag gör nu med de tre stora beställningar jag har. Jag arbetar med spets och då är det i helhet drapering (och inte mönsterkonstruktion) som gäller. Dock måste jag mönsterkonstruera en ärm till en av klänningarna. Jag har ingen aning vilken modell som passar bäst men jag testar med "vikärm" då spetstyget är genomskinligt och jag inte vill ha onödiga sömmar! Efter denna sommar ska jag vara expert på drapering och spets :)


Tubsjalar

Nu finns ett litet lager med tubsjalar!!! Fortsätter lördagen med att sy!


Man kan ändra sig tusen gånger

Visst är det roligt att man kan drapera, diskutera och ändra sig tusen gånger. Tygerna och kroppsformen får bestämma vad det blir för klänning! Men tillslut måste man känna sig nöjd och köra på känslan!


Knappar

Väljer knappar till två hängselkjolar som Kija beställt. Tänk att det är så svårt med något så litet. En felande knapp kan ju förstöra hela plagget....


Från ide' till färdigt resultat

Som alltid så blir aldrig en klänning som man tänkt, och det är DET som jag älskar. Tillsammans med bruden blir det en modell som man inte kanske hade tänkt sig men det blir alltid det bästa resultatet i slutändan.

Kunden kommer som oftast med en bild eller ide' som de vill att vi arbetar efter. Man får dock inte glömma att klänningsmodellen ska passa den aktuella kroppen i färg och form. Tänk er att ni ser en klänning i tex en H&M-katalog och verkligen vill ha just Den!!! Men senare i provhytten ser man att den inte var så perfekt som man trodde. Då är det ultimata att man får sin klänning uppsydd efter egna mått. Därav tar det längre tid och kostar lite mer i pengar och tid.

Sen är det en slags konstnärlighet i att skapandet sker under själva processen. Och det svåra läggs på mig som designer/sömmerska då jag är den som ser/vet om själva utförandet går eller inte, i olika material eller konstruktioner. Slutresultatet skall dock alltid bli perfekt, både för mig och kunden.

Här är Linns klänning under konstruktion och slutresultatet blir en överraskning!


Planering och förvirring

Det är mycket nu! Papper som skall beställas och affärsplan som skall göras och allt som ska sys och ....... Att bidraget verkligen kommer! Jag kämpar på....


Kijas beställningar

Jag ska överraska Kija med två kjolar. Hon har beställt två likadan som hon har på sig i Big Brother och jag får välja tyger själv! Riktigt roligt! Stressar vidare för ikväll kommer en ny kund: Balklänning!!!!!

Http://www.helenagranby.se


Springer på möten och syr

Jag har nu helt slutat jobba på fritidset där jag hade mitt vikariat. Det är helt underbart att få syssla med det jag älskar men nu börjar jag att få panik! Jag var på möte med en "rådgivare" igår och jag tycker att allt är som kinesiska = obegripligt. Jag får aldrig glömma denna svåra kluriga tid i framtiden OM detta går vägen! För kämpa ska jag! Men ibland behöver man bli pushad av någon annan än sig själv!

Http://www.helenagranby.se


Företagare

I förra veckan var jag på arbetsförmedlingen samt stadshuset där "starta eget folk" hör hemma. Jag fick en riktig igång-kick kan man säga. De ska hjälpa mig på traven och det första steget är att skriva en affärsplan och få den godkänd på arbetsförmedlingen så att handläggarna på arbetsförmedlingen godkänner den och ger mig mitt starta eget bidrag! Håll tummarna för mig för nu kör vi!


Väljer tyger till Linns bröllopsklänning

Linn kom hem till mig i eftermiddag och vi tittade på alla nya spetsar som jag har fyndat på loppis. Vi var riktigt överens om vilken av alla tyger vi mest tyckte om. Nu är nästa steg att måtta och göra mönster.

Det är spännande att drapera och titta vilka varianter man kan köra med olika material. Jag är så lycklig i mina spetsar!!!


2 bröllop i sommar

Låt mig presentera min andra brud; Linn Westman! Det är en ära att sy hennes bröllopsklänning då jag ska gå på hennes bröllop i sommar. Här nedan beundrar hon en Ida Sjöstedt-klänning och den ska vi använda som inspiration. Men vi ska självklart göra en ännu vackrare klänning!



Jag känner också att det är en rolig klänning som vi ska skapa tillsammans. Vilken tur att jag har köpt upp hela lagret av fantastiska spetsar på min favoritloppis i stan! Nu är det bara att köra!



Här ovan hänger några av dem på tork! Att hitta dessa spetsar är som att vinna en miljon på lotto. Inom kort kommer jag att ha ett litet lager av Bröllop/Student-klänningar till salu. Det som tar lite tid är att starta upp mitt företag!

På återséende / Helena


https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/108594/images/2008/s6002296kopia-kopia_3412785.jpg RSS 2.0
Test