Modeteckning

Jag saknar ibland modeteckningen som vi hade på Malmö Designskola. En av uppgifterna var att välja en film och göra en kollektion med inspiration från filmen. Jag valde Bonnie & Clyde! Vi gjorde även kläderna i Illustrator.



Jag tecknar ju nästan aldrig de plagg jag ska sy. Jag hittar tygerna och ser plagget i huvudet, plus att det som oftast växer fram allt eftersom - under arbetets gång! Men jag önskar att jag var en tecknare, för det är riktigt roligt då man sätter igång. Jag har det bara inte naturligt....

www.helenagranby.se


Dockor

Jag sprang på en annons om dockor! Jag visste inte riktigt vad det var för slags dockor men jag älskar provdockor och ansikten och allt vad det heter. Jag har redan två provdockor som jag använder när jag syr, och jag har även en halvkropp med ansikte och ett huvud för hatt med ansikte.



Jag och Linda träffades utanför och hon var bra på att pruta - det är inte jag dessvärre. Vilken tur att hon var med, för jag fick tre stycken till ett bra pris. Vad jag exakt ska ha dem till är oklart men jag är mycket glad över mitt köp! Och jag kan lova att de kommer att komma till användning inom kort! Innan de kom hem till mig så hade vi rätt kul på vägen :)



Polisen körde precis förbi när mannen låg under en filt! 
Jag och svägerskan skämdes men samtidigt hade det varit roligt om de hade stannat.....



Tadaaaa.... välkomnar gänget till familjen :)



www.helenagranby.se


Vinterbröllop

Eventuellt har jag fått äran att sy en bröllopsklänning till vintern 2012 och det gör jag med glädje! Jag hoppas och fantiserar om vitt, päls och släp.

Här nedan har ni ett projekt som jag hade på Fornby folkhögskola 2006. Kom att tänka på denna kreation när jag tänkte på vinterbröllop....


Modell: Anna Lennartsson (som jag saknar)
www.helenagranby.se


Baby By Granby - Minikund

Jag är lite sugen på att sy baby-scarfsarna/haklapparna igen men jag får hålla mig till sommaren! Här nedan är lilla Saga, som ser ut som en stolt liten kund! Sötis!



www.helenagranby.se


Underkjol & funderande

Ni kanske tror att bröllopsklänningen, som Karin har beställt, blir svart när ni ser det svarta tyllet. Men icke! Jag har nu sytt på cirka 3 meter tyll i underkjolen men det behövs mer. Jag vill få på cirka 1,5 meter till om inte 2 meter.



I övrigt är yttre kjolen klar samt mönsterkonstruktionen av överdel. Vi har inte bestämt oss för vilket tyg vi ska ha på detaljerna kring överdelen. Vi har spånat och funderat och det är som oftast så här det går till när jag deignar en klänning. Man får ändra sig, prova sig fram, flytta, byta ut tyg. Och det är Det som är så skönt; att inget är gjutet i sten, att vi tillsammans på vägen gör en perfekt klänning som känns rätt till slut!

www.helenagranby.se


https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/108594/images/2008/s6002296kopia-kopia_3412785.jpg RSS 2.0
Test